ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ…Ημέρα εγκλεισμού 23η – Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

 



Η ημέρα της αποφοίτησης του Αριστοτέλη από το Πανεπιστήμιο έφτασε…

Μέσα σε κλίμα χαράς και γιορτής, ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών που ο ίδιος επέλεξε και έφτασε με επιτυχία να πραγματοποιήσει ένα μικρό μέρος από αυτό που το όνομα του δηλώνει …να φτάσει στον άριστο σκοπό.

Είναι υπέροχο το συναίσθημα της πληρότητας που ένιωσε ο νεαρός μας φίλος και η οικογένεια του, καθώς με την πλήρη επίβλεψη της Πολιτείας, έφτασε σε ηλικία να μπορεί πλέον να μετέχει στην παραγωγική εργασία και οι επιλογές του να είναι αρκετές ώστε να καλύπτουν κάθε στόχο και επιδίωξη του.

Και δεν ανησυχεί για το εργασιακό περιβάλλον, γιατί γνωρίζει πως είναι αρχή όλων των εργοδοτών να λειτουργούν με σεβασμό προς το εργατικό δυναμικό.

Ξέρει πως η ανέλιξη του θα συνεχιστεί και μέσα από την εργασία του, που θα του παρέχει ασφάλεια και άπειρες ευκαιρίες να αυξάνει την αμοιβή του, μέσα από αξιοκρατικά κριτήρια  παραγωγικότητας και ποιότητας εργασίας.

Για μια στιγμή, φάνηκε σαν κάτι να τον προβλημάτισε και το πρόσωπο του έδειξε λυπημένο…

Ήταν γιατί ο νους του ταξίδεψε στις ιστορίες που άκουγε από τον παππού του, για τα χρόνια της αποστατικής εποχής…

Σκέφτηκε τα παιδιά της ηλικίας του, που τελείωναν τις σπουδές τους και δεν μπορούσαν να χαρούν την πιο όμορφη μέρα της ζωής τους γιατί το τέρας της ανεργίας υψωνόταν απειλητικό πάνω από τα κεφάλια τους. Θα είχαν πτυχίο, μεταπτυχιακό, ξένες γλώσσες, και θα δούλευαν ως  σερβιτόροι και ντελίβεράδες…και δεν θα μπορούσαν ποτέ να μείνουν σε ένα δικό τους σπιτικό χωρίς την οικονομική βοήθεια των γονιών τους, οι οποίοι ήδη είχαν ξοδέψει περιουσίες για να έχουν τα παιδιά τους τόσα προσόντα και  όμως να δουλεύουν για 400 ευρώ ή να βιώνουν την ανεργία, την απόγνωση, την κατάθλιψη και το τεράστιο άδικο όλης της κοινωνίας…

Σκέφτηκε την Ιωάννα, τη φίλη του παππού,που ίσως και να κατέληγε στην πορνεία προκειμένου να ζήσει με μια υποτυπώδη αφθονία….

Στο τέλος της γιορτής της αποφοίτησης του, ο Αριστοτέλης επισκέφτηκε τον παππού του, τον Αγησίλαο, στο κέντρο ευγηρίας όπου με την επιμέλεια της Πολιτείας, βρισκόταν εκεί τα τελευταία χρόνια.

Τον βρήκε να κάθεται μαζί με φίλους στο κιόσκι του πανέμορφου κήπου με τις τριανταφυλλιές και να τραγουδάνε καντάδες Κεφαλλονίτικες….

Έμειναν πολύ ώρα οι δυο τους στον όμορφο κήπο και ο παππούς άκουγε με προσοχή και συγκίνηση τα σχέδια του εγγονού του για το κοντινό μέλλον.

Ένιωθε μέσα του βαθιά ικανοποίηση, γιατί η πληρότητα και η Ευδαιμονία του νεαρού ήταν αποτέλεσμα των δικών του αγώνων για την εγκαθίδρυση της Ελλήνων Πολιτείας…

Αλλά κι ο Αριστοτέλης χαιρόταν που ο παππούς του, περνούσε τις μέρες της τρίτης ηλικίας όπως αρμόζει σε κάθε γηραιό. Έχοντας φροντίδα, σεβασμό, συντροφιά, όμορφο και ήρεμο περιβάλλον, περίθαλψη κι έναν εγγονό  που κατέγραφε με προσοχή τις ιστορίες της ζωής του, για να μείνουν ως παρακαταθήκη στις νέες γενιές των Ελληνόπουλων, που δεν έπρεπε να ξεχάσουν ποτέ πόσο σημαντική, μοναδική κι αναντικατάστατη είναι η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ και να την προστατέψουν ακόμα και με την ίδια τους τη ζωή!!!!

 ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΑΝΙΚΟΥ 



ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΑΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΟΙΛΙΤΗ

Radio ΗΡΙΔΑΝΟΣ


33 ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΣΥΝ 2 ΝΟΜΟΙ

https://esykozanisnea.blogspot.com/2020/11/33-2.html


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ : https://www.artemis-sorras.gr/esy/programmatikes-diloseis-politikoy-foirea-ellinon-syneleysis-6199-04-09-2015

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ : https://www.artemis-sorras.gr/

Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ : https://www.facebook.com/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B9%CF%82-%CE%9A%CE%BF%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-108680240750479/

esykozanis@gmail.com   

ΤΗΛ : 2461102433 / 6949611037 / 6977173042

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Ε.ΣΥ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ…









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια