ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ημέρα εγκλεισμού 71η – Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

 


Ημέρα εγκλεισμού 70η – Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

https://esykozanisnea.blogspot.com/2021/01/70-15-2020.html

(συνέχεια…)

Η Μελπομένη διάβαζε τις ιστορίες που είχε ανακαλύψει με την έρευνα της, στη Ναυσιθόη και στον Ευαγόρα που τους είχαν επισκεφθεί εκείνο το απόγευμα. Καθόταν στο σαλόνι τους, μπροστά στο αναμμένο τζάκι, ενώ ακουγόταν σε χαμηλό τόνο να παίζει στο πιάνο Erik Satie.

Ο Αριστοτέλης ετοίμαζε υγιεινούς μεζέδες για να συνοδέψουν το μοναδικό και παγκοσμίως γνωστό κρασί Βελβενδού.

Όλοι ήταν προβληματισμένοι από όσα άκουγαν για τα χρόνια της αποστασίας…

-« Είχα ακούσει μια εκπομπή που αναφερόταν στην παρέμβαση που έκαναν οι γιατροί στη γέννηση των βρεφών τότε…» είπε η Ναυσιθόη που βρισκόταν ήδη στον 7ο μήνα κύησης της και ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητη στο θέμα αυτό αλλά και το επάγγελμα της είχε μεγάλη σχέση μιας και είχε σπουδάσει μαιευτική – γυναικολογία.

-« Έλεγε λοιπόν, πως οι γυναίκες φοβόταν τόσο πολύ τον τοκετό, που προκαλούσαν τη γέννηση του βρέφους νωρίτερα και προγραμματισμένα κατά πως τους βόλευε όλους.

Χορηγώντας ορμόνες ενδοφλέβια για να προκαλέσουν τον τοκετό.

Και συχνά επέλεγαν, χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος , τη μέθοδο της καισαρικής. Για να μην νιώσουν τον πόνο του τοκετού. Και αυτά συνέβαιναν με την έγκριση των ιατρών…

Τί λες Μελπομένη κι εσύ που ασχολείσαι ιστορικά με την εποχή εκείνη;;;»

-« Συνέβαιναν γιατί δεν γνώριζαν ούτε οι γονείς αλλά ούτε και οι επιστήμονες πως ο νέος άνθρωπος που γεννιόταν ήταν μια νέα συνειδητότητα και επειδή κατάλαβα για ποια εκπομπή μιλάς, θα σας βάλω ακριβώς να ακούσετε πως το περιέγραψε τότε η Ελένη Γκίκα :

« ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΑ ΑΓΧΩΔΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ. ΕΚΕΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΒΑΣΙΚΟΙ ΝΕΥΡΟΔΙΑΒΙΒΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΑΝ ΣΥΜΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ «ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟΣ».

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΟΙ ΜΗΤΕΡΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.

ΚΑΤΑΡΧΑΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.

ΑΥΤΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΒΟΣ ΣΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ…- ΚΑΙ ΔΕΝ ΡΙΧΝΩ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ- ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΣΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Ή ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΣ.

ΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΑΘΛΟ ΤΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΟΤΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΥΡΟΓΑΓΓΛΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΗΣ ΤΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ, ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΛΕΚΑΝΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΘΛΟ. ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΙ ΜΑΖΙ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΛΙΠΟΘΥΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΦΑΣΗ..»

-« Πραγματικά αυτά συνέβαιναν κατά κόρον στις δεκαετία του 2000 και μετά.

Οι γυναίκες με την καθοδήγηση και των ιατρών τους, έκλειναν ραντεβού και προγραμμάτιζαν τον τοκετό και σχεδόν καμία δεν γεννούσε φυσιολογικά όπως συμβαίνει σήμερα.

Δεν γνώριζαν οι γονείς πως δεν έπρεπε να παρέμβουν ούτε καν στην ώρα της γέννησης της νέας συνειδητότητας , πόσο μάλλον στη μέρα και στον μήνα.

Χαιρόταν οι γονείς για τον ερχομό του παιδιού τους αλλά δεν γνώριζαν καθόλου τη διαδικασία υποδοχής που ξεκινούσε από τον πρώτο μήνα της κύησης ούτε και πως ο σκοπός τους ήταν σημαντικός για όλη τη συνέχεια που θα ακολουθούσε γιατί ως δημιουργοί γονείς θα είχαν την υποχρέωση να διδάξουν όλες τις Αξίες στο παιδί τους και πρωτίστως την ελευθερία…

Ο φόβος που είχαν οι γυναίκες για την εγκυμοσύνη και τη γέννα, όπως και το άγχος για το μεγάλωμα του παιδιού τους, τις έκανε να μην είναι ήρεμες κατά τη διάρκεια των 9 μηνών και αυτό επηρέαζε και το έμβρυο…

_" σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο και το δόγμα όπου στο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης αναφερόταν ως κατάρα από το θεό τους η γυναίκα να γεννάει με πόνο τα παιδιά της...μια τέτοια στάμπα χαράσσεται ανεξίτηλα στο νου και συμβαίνει ακόμη κι αν δεν ήταν απαραίτητο να συμβεί." πρόσθεσε ο Αριστοτέλης.

-"Το κράτος τους, δεν παρείχε καμία στήριξη στην νέα μητέρα κι έπρεπε μόνη της να ενημερωθεί και να διαβάσει ή να μάθει μέσα από τις εμπειρίες άλλων γυναικών. Το άγχος για τα οικονομικά προκαλούσε ανασφάλεια κι έτσι όλοι οι παράγοντες γύρω από τη μητέρα δρούσαν αγχωτικά και τη στρεσάριζαν.»

-« Ας μην ξεχνάμε πως η αποστασία τρεφόταν από την αρνητική ενέργεια των ανθρώπων κι έτσι κατασκεύαζε όλες τις συνθήκες που έπρεπε ώστε να υπάρχει το πιο τοξικό περιβάλλον για μια μητέρα κι ένα νεογέννητο.» Είπε η Μελπομένη.

-«Ενώ σήμερα…η αναμονή της γέννησης ενός παιδιού είναι ένα πραγματικά σπουδαίο γεγονός που το ζευγάρι το περιμένει έχοντας και οι δυο γονείς συνειδητοποιήσει την τεράστια ευθύνη που τους αναλογεί.

Η γυναίκα προετοιμάζεται με ειδικές ασκήσεις πολύ πριν τον τοκετό, ο οποίος πραγματοποιείται μέσα σε πισίνες νερού, ώστε να είναι όσο πιο ομαλή η μετάβαση του βρέφους στον γήινο κόσμο μας.

Η μητέρα γνωρίζει ήδη τα πάντα για την φροντίδα του, για το θηλασμό, για όλα τα δύσκολα που θα αντιμετωπίσει. Και στο πλάι της θα υπάρχουν μαίες και βρεφονηπιοκόμοι που στην μικρή δυσκολία της, θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της για βοήθεια όποτε το ζητήσει.

Κι έτσι ξεκινάει μια σωστή αρχή για ολόκληρη την οικογένεια και οι βάσεις για τη δημιουργία του νέου πολίτη.» και λέγοντας αυτά η Ναυσιθόη, έγειρε γλυκά στην αγκαλιά του αγαπημένου της…

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΑΝΙΚΟΥ


ΓΕΝΑΘΛΟΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ



ΓΕΝΝΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΛΛΗΝ ΓΕΝΑΘΛΟ

https://esykozanisnea.blogspot.com/2020/11/blog-post_23.html


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 

https://www.artemis-sorras.gr/esy/programmatikes-diloseis-politikoy-foirea-ellinon-syneleysis-6199-04-09-2015


ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ : https://www.artemis-sorras.gr/

Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ : https://www.facebook.com/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B9%CF%82-%CE%9A%CE%BF%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-108680240750479/

esykozanis@gmail.com   

ΤΗΛ : 2461102433 / 6949611037 / 6977173042

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Ε.ΣΥ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ…











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια