ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΕΙ....

 


Η κυρία Καθωσπρέπει φόρεσε την πανάκριβη γούνα της, πήρε τη δερμάτινη τσάντα της και βγήκε καμαρωτή καμαρωτή από το γεμάτο λαμπιόνια σπίτι της, τραβώντας για την εκκλησιά.

Οι γειτόνισσες στάθηκαν και τη χάζευαν καθώς περπατούσε…

«Υπέροχη κυρία, κομψή, πάντα περιποιημένη, άριστη νοικοκυρά…να μπεις στο σπίτι της να δεις πόσες ετοιμασίες έκανε για τις γιορτές…μέσα στολισμένο και γεμάτο γλυκά και μεζέδες κι έξω ο κήπος της γεμάτος πολύχρωμα λαμπάκια στα δέντρα…ναι, ήρθαν και τα τοπικά κανάλια και τη βράβευσαν, και αύριο φεύγει με τον άντρα της για διακοπές χειμερινές…»

Η κυρία Καθωσπρέπει είχε συνηθίσει στα παινέματα, μιας και ολόκληρη τη ζωή της από το πρωί ώς το βράδυ, καθάριζε και συμμάζευε, γιατί αυτός θεωρούσε πως είναι ο προορισμός της μάνας και συζύγου…κι αν η μέση της πιανόταν από την υπερβολή, δεν την ένοιαζε , θα περνούσε, αρκεί όλα να ήταν στην εντέλεια.

Κι έπρεπε να είναι καθωσπρέπει σε όλα της. Και για να ξορκίσει το κακό μάτι, το ζηλόφθονο για την άνεση και την αφθονία της, έκανε και τις ελεημοσύνες της στους καημένους της ενορίας… Κάθε χρόνο, μάζευε τα ρούχα που δεν καταδεχόταν πια να φορέσει η ίδια, τα πακετάριζε, έβαζε και σε έναν φάκελο λίγα λεφτουδάκια και τα πήγαινε στον επίτροπο της εκκλησιάς.

«Για τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους…εμάς, δόξα τω θεώ, μας ευνοεί η μοίρα, ας φάνε κι αυτοί οι κακόμοιροι κάτι» κι έφευγε νιώθοντας πλήρης και ικανοποιημένη με τον εαυτό της, νιώθοντας καλή χριστιανή αφού επιτέλεσε το θεάρεστο έργο της φιλανθρωπίας….

Κι ο κύριος Καθωσπρέπει;;; Αααα όλα κι όλα…κύριος…Δουλειά , αλλά καλή δουλειά, υπάλληλος σε εταιρεία με παχουλό μισθό και συνεπείς στις διαταγές του κράτους. Πάντα οι πληρωμές στην ώρα τους, δεν χρωστούσε ποτέ του τίποτα αλλά κι έκοβε κάθε κουβέντα από κάποιον που θα προσπαθούσε να του μεταφέρει το μήνυμα για παρανομίες και κλεψιές του κράτους.

«Έχουμε υποχρέωση να πληρώνουμε τους φόρους μας, που θα βρεί το κράτος μετά να μας πληρώσει;;; Κι αν δεν το κάνει θα φταίτε όλοι εσείς που δεν πληρώνετε…» έλεγε σε όσους ήταν αντίθετοι με τις δικές του συνέπειες.

Αυτός ήταν υπεύθυνος και συνεπής πολίτης, πάντα εντάξει στις υποχρεώσεις του, στους φόρους του, κάθε Κυριακή ψάλτης στην εκκλησιά της ενορίας του…ε, κι ένα μεροκαματάκι κι από κει, για το χόμπι του δεν τον έβλαπτε…κι εννοείται πως μετά τη θεία λειτουργία , ακολουθούσε πάντα ο καθιερωμένος καφές με τους ίδιους γνωστούς που εκκλησιάζονταν παρέα και οι συζητήσεις για όσα είχαν ήδη συμβεί αλλά και για τα τεκταινόμενα.(συνεχίζεται…)

 Αφροδιτη Καρανικου

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Ε.ΣΥ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ…

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ : https://www.artemis-sorras.gr/

Ε.ΣΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΛ:2461302561 esy.pd.dytikismakedonias@gmail.com 

Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣhttps://www.facebook.com/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B9%CF%82-%CE%9A%CE%BF%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-108680240750479/

esykozanis@gmail.com    

ΤΗΛ : 2461102433 / 6949611037 / 6977173042

 

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια